Thursday, December 12, 2013

Make-up artist Malaysia: Sanding di Sungai Besi

Makeup untuk Akmal untuk majlis sanding beliau dekat Sungai Besi...jalan bawah pedang uolsss..jakun mek!


make up servis sekitar Kuala Lumpur dan Selangor

make up servis sekitar Kuala Lumpur dan Selangor

make up servis sekitar Kuala Lumpur dan Selangor

make up servis sekitar Kuala Lumpur dan Selangor

Monday, November 18, 2013

Make-up artist Malaysia: Model Photoshoot

Dapat peluang makeupkan model Zeatty Scarf lagi sekali..
Guna MAC product, campur sikit kryolan untuk shading dan Urban Decay, kening tak cukur langsung..just color je..

Hasil...


tudung zeatty yakin bergaya


tudung zeatty yakin bergaya

tudung zeatty yakin bergaya

tudung zeatty yakin bergaya

tudung zeatty yakin bergaya

tudung zeatty yakin bergaya

Sunday, October 27, 2013

Make-up artist Malaysia: LT Pro Foundation Review

Pernah dengar jenama LT Pro? Pernah? Tak pernah?

Sedikit tentang produk ini..berasal dari Indonesia dan post ni saya nak cerita mengenai LT Pro foundation. Saya terjumpe produk ni masa bekerja di ***** dan ada promoter dari Indonesia datang perkenalkan produk ni. Mula-mula dia try kat parut saya di tangan, die dab foundation sikit je tapi boleh cover semua parut..but that was normal since I have came across various products that can do the same thing. Tapi yang buatkan saya buru produk ni ialah bila dia letak loose powder on top kemudian dia curah air kat atas tangan saya, dan lap air dengan tisu kering..tapi kat tissue takde kesan bedak pon!! Menarik sangat ni..
Bila tanya harga dia cakap satu container foundation tu harga RM110...bummer! Mahal jugak.

Tak putus asa, saya terus google produk ni, ternyata produk ni dari Indonesia dan harga di jual kat sana RM35 macam tu je. Masuk Malaysia biasalah semua jadi mahal. Ada 3 warna, saya order semua!

Ini antara swatches nye..

LT PRO Smooth Cream Corrector

My color is the one in the middle tapi kalau rasa tak kena korang boleh campo je warna sebab texture sgt creamy, jadi senang la nak blend..ada jugak orang pernah bagitahu foundation ni boleh campo dengan moisturizer La Tulippe, brand moisturizer yang sama dengan LT Pro ni, tapi taktau pulak apa tujuannye..

LT PRO Smooth Cream Corrector
Nampak tak betapa creamy texture die? Kecik je bekasnye,tapi lambat nak habis ni sebab pakai sikit pun dah boleh cover seluruh muka..

Overall produk ni bagus tambah harga pun tak mahal..

Sekian je..if nak beli, silalah google kat mana yang jual ye.. 

Sunday, October 20, 2013

Make-up artist Malaysia: Nikah Pengacara TV Al-Hijrah Amna Faizal

Syukur Alhamdulillah dapat peluang make-up Amna Faisal (Pengacara Rancangan Talkshow Assalamualaikum TV AlHijrah) untuk majlis nikah beliau. Tahniah ye dik..
Cantik dan friendly orangnya. Terima kasih sebab hire iols jadi MUA pada hari bersejarah awak... :)

Amna pakai baju warna peach jadi untuk lipstick, blusher saya pilih warna2 yang ada peach undertone. eyeshadow pulak pakai bronzy color blend dengan warna dark brown or hitam.

Eyelash bawah die lebat,jadi cantik la bila pakaikan mascara belah bawah.. :)

solekan nikah naturah Amna Faisal

Solekan nikah natural amna faisal

solekan nikah natural Amna Faisal guna produk MAC kryolan Elise False Lashes

Amna Faisal nikah

Make-up artist Malaysia: Model Photoshoot

Dapat peluang makeupkan model Zeatty Scarf, tudung cantik2 giler uolls..kalau berminat bolehlah usha-usha kat page ni Zeatty Yakin Bergaya atau boleh dapatkan dari dealers Zeatty Scarves yang sah. Kain dia best dan cantik...mak yang tak pakai tudung ala cam gini pon dah cair teringin nak pakai bila tengok Zeatty Scarves ni, good thing about the scarf is tudung ni tutup dada.. :)

ok, back to make-up..iolss guna MAC product, campur sikit kryolan dan Urban Decay, kening iols tak cukur..just color je..iols ni peminat kening Nora Danish yang natural dan tebal gitu..kalau kening client memang tak semak mana iols takkan cukur, kalau serabut pun, trim aje tu pun atas request client..tak boleh pandai-pandai nak cantas kening orang dik...

Hasil...

tudung ala Fareeda

tudung ala fareeda

tudung ala fareeda



Make-up sanding fatin

Harini dapat peluang make-up sanding fatin kat KL, orangnye kecil molek, kulit putih melepak. Saya guna 100% MAC product. Mestilah original uolsss..kalau tak original matilah i nak jawab kalau jadi ape2 kat kulit pengantin. Ampunnnn...

Saya pakaikan foundation paling cerah yang saya ada..kening die saya tak cukur pun, just tutup dengan gam. Fatin request nak make-up simple2 je..so there you go...

Sorry, i dunno whats wrong with the camera, dah washed off color pulak..tapi kalau ambik dgn SLR ok je..maybe setting..





Sunday, January 20, 2013

Review Farmasi High Performance Foundation

Hence the title, saya seorang pengguna Farmasi High Performance Foundation. Saya pakai nombor #07.

Nak cerita masalah kulit saya, kulit saya sangat -sangat sensitif, plus its a combination of dry and oily, very oily on T-zone. Saya dah penah pakai macam-macam foundation, bila tak sesuai saya rasa kulit saya jadi macam tebal dan gatal. Saya tak selesa.

Then saya try FCC High Performance ni. Sapu? Saya sapu dengan tangan je, tapi kalau malas nak kotorkan tangan, saya guna brush. Kulit saya ade parut jerawat dan pigmentation, coverage nye bagus, boleh tutup semua. Plus foundation ada vit E, jadi ia boleh merawat kulit anda dan its a water-base foundation, jadi selamat la untuk orang kulit berminyak macam saya.

Walau apa jenama pon korang pakai, yang paling penting ialah apa korang rasa selepas siap sapu..rasa light?heavy?rasa macam tak pakai makeup? Saya repeat, RASA bukan apa yang korang NAMPAK ye..For me, i go for rasa macam tak pakai makeup, sebab tu perasaan paling selesa! :)

kosmetik halal FCC

Make-up Artist Malaysia: Nikah in Setapak








Majlis Sanding Noraini 01 Dis 2012

Majlis Sanding di Telok Intan













Majlis Sanding Adah 02 Dis 2012








Majlis Nikah Adah 25 Nov 2012





Majlis Tunang Zura 17 Nov 2012

Majlis Tunang di Ulu Selangor




Majlis Nikah Ain 9 Nov 2012

Majlis Nikah di Ampang