Sunday, January 20, 2013

Review Farmasi High Performance Foundation

Hence the title, saya seorang pengguna Farmasi High Performance Foundation. Saya pakai nombor #07.

Nak cerita masalah kulit saya, kulit saya sangat -sangat sensitif, plus its a combination of dry and oily, very oily on T-zone. Saya dah penah pakai macam-macam foundation, bila tak sesuai saya rasa kulit saya jadi macam tebal dan gatal. Saya tak selesa.

Then saya try FCC High Performance ni. Sapu? Saya sapu dengan tangan je, tapi kalau malas nak kotorkan tangan, saya guna brush. Kulit saya ade parut jerawat dan pigmentation, coverage nye bagus, boleh tutup semua. Plus foundation ada vit E, jadi ia boleh merawat kulit anda dan its a water-base foundation, jadi selamat la untuk orang kulit berminyak macam saya.

Walau apa jenama pon korang pakai, yang paling penting ialah apa korang rasa selepas siap sapu..rasa light?heavy?rasa macam tak pakai makeup? Saya repeat, RASA bukan apa yang korang NAMPAK ye..For me, i go for rasa macam tak pakai makeup, sebab tu perasaan paling selesa! :)

kosmetik halal FCC

Make-up Artist Malaysia: Nikah in Setapak








Majlis Sanding Noraini 01 Dis 2012

Majlis Sanding di Telok Intan













Majlis Sanding Adah 02 Dis 2012








Majlis Nikah Adah 25 Nov 2012





Majlis Tunang Zura 17 Nov 2012

Majlis Tunang di Ulu Selangor




Majlis Nikah Ain 9 Nov 2012

Majlis Nikah di Ampang





Majlis Bertandang Ain 17 Nov 2012

Majlis Bertandang Ain di Sepang.