Wednesday, October 15, 2014

BB Plus Collagen

Sebelum ni saya ada update blog pasal tengah nak cari collagen, after so many discussions, debates, try and error, kawan saya ada introduced BB Plus Collagen dari Hai-O.





Cara minum dan rasa:

  • Bancuh 1 sachet ni dengan 150ml air, saya agak2 air dalam 1 cawan je, sebab taknak letak lebih nanti tak sedap. 
  • Rasa macam air Ribena, so far ni collagen yang senang nak minum, takde bau hanyir, tak perlu bancuh dengan air juice ke apa ke

Tips ambil collagen:

  • Minum collagen sebelum tidur
  • JANGAN ambil minuman/makanan berkafein sekurang-kurangnya 5jam sebelum tidur. Yes i know...ramai kat sini yang tak boleh hidup kalau tak minum nescafe kan..and i am one of them, so apa yang saya buat is, selewatnya2 curfew saya pukul 7PM dah xboleh sentuh nescafe. collagen ni saya ambil dalam pukul 12am macam tu. So waktu pagi minum la nescafe kaw2...haha
  • Minum air putih sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Saya keje dalam aircond so kadang2 tu memang terlupa nak minum sebab kurang rasa dahaga. apa saya buat, pagi-pagi sampai office saya topup siap2 bekas air tupperware yang 2 liter tu, so by 6PM, mesti habiskan 2 Liter ni. Masa cuti kat rumah pon sama jugak caranya.

Harga RM180.00
Qty: 20 sachets
Bagi yang nak dapatkan collagen ni boleh email ke azlinda.rusli@yahoo.com



No comments:

Post a Comment