Wednesday, November 5, 2014

FCC: Bedak cair untuk anti penuaan?

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

Kedutan pada wajah berpunca daru faktor penuan. Faktor ini dipengaruhi oleh   peningkatan umur, pemakanan dan persekitaran. Kebanyakan wanita pada usia seawal 25tahun sudah mempunyai garis-garis halus pada wajah. 
Gambar dari Google

FCC telah memperkenalkan produk High Performance Foundation untuk membantu kaum wanita mengatasi masalah penuaan ini. Dengan lambakan produk anti-penuaan di pasaran, FCC merupakan satu-satunya pengeluar kosmetik yang halal (SAH dibawa solat) dan dimiliki oleh bumitera.

Antara keistimewaan High Performance ini:

  • Halal - Sah dibawa solat selagi wudhu tidak batal. Bagi yang nak solat memang tak perlu susah-payah nak cuci makeup anda. Boleh wipe guna MakeUp Remover Wet Wipes dan terus solat je dengan syarat diri kita masih dalam wudhu' ye.
  • Water-base - kandungan cecair foundation ini berdasarkan air, jadi sesuai untuk wanita yang mempunyai kulit normal, berminyak dan kombinasi.
  • Anti-ageing & pre-ageing  - Kandungan mineral dalam foundation ini berfungsi untuk melambatkan penuaan.
  • Merawat - Bagi kulit yang bermasalah khususnya jerawat, vitamin C dalam produk ini mampu merawat kulit anda. Vitamin E pula membantu memudarkan parut pada wajah anda.
  • Full-coverage - Cecair foundation ini cukup likat dan mampu menutup cela pada wajah khususnya pigmentasi dan parut jerawat. 
  • Light Texture - Tekstur cecair ini sangat ringan dengan kata lain rasa selesa dan ringan apabila mengaplikasikan pada wajah,"rasa macam tak pakai foundation je.."
  • Matte Finish - meninggalkan effect kulit sihat dan bersih. 
fcc kosmetik
High Performance Foundation
RM60.90


No comments:

Post a Comment